zaterdag, juli 31, 2021

airchoice logoAlgemene voorwaarden Air Choice 1

Eigenaar van de website

De website www.airchoice1.be is eigendom van Air Choice 1 bvba.

Air Choice 1 bvba

  • Vrasenestraat 40 b
  • 9100 Nieuwkerken-waas
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • IBAN: BE26068933373029
  • BIC: GKCCBEBB

Gebruiksvoorwaarden

Aankoop van een geschenkbon en boeken van een ballonvaart:

Hoe een geschenkbon aankopen?

  • Dit kan online via de website van Air Choice 1 bvba
  • Telefonisch
  • Via e-mail

Na de aankoop van een geschenkbon via één van de bovenstaande mogelijkheden heeft de klant 3 dagen de tijd om het totale bedrag over te maken op de bankrekening van Air Choice 1 bvba. Na de betaling zal de geschenkbon per post of persoonlijk aan de klant worden bezorgd indien er geen betaling plaatsvond zal er ook geen geschenkbon overhandigd worden. Na betaling van deze som is een annulering niet meer mogelijk. Het is niet mogelijk om na de aankoop van een geschenkbon een terugbetaling te eisen.

Air Choice 1 zal rekening houden met de gewenste datum waarop de klant de ballonvaart wil laten doorgaan, doch dit kan niet gegarandeerd worden.
Air Choice 1 laat het toe om piloten van een ander ballonbedrijf freelance te laten varen voor hun. De kans bestaat dat uw geschenkbon door een piloot van een ander bedrijf zal gevaren worden. Alle verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid ligt dan bij het desbetreffende bedrijf dat de ballonvaart uitoefent.

Anderzijds is het mogelijk dat de piloten van Air Choice 1 freelance voor een ander ballonvaart bedrijf varen. Air Choice 1 stelt hierbij een beperkte aansprakelijkheid.

Het reserveren van de ballonvaart.

Wanneer de klant in het bezit is van een geschenkbon zal hij/zij via de mogelijke contactwegen met Air Choice1 contact opnemen. Hierbij wordt de definitieve datum waarop de ballonvaart kan plaatsvinden vast gelegd.

Indien de klant zich na verloop van tijd toch bedenkt om de datum te verplaatsen dan kan dit tot 4 dagen voor de afgesproken datum. Zo niet, dan zal de geschenkbon ongeldig worden verklaard. De klant heeft wel de mogelijkheid om de geschenkbon door te geven aan iemand anders zodat de ballonvaart wel kan doorgaan op de afgesproken datum.

Air Choice 1 kan ten alle tijden de afgesproken datum van de ballonvaart verplaatsen. Dit kan gebeuren wanneer de weersomstandigheden (die ingeschat worden door de piloot) niet geschikt zijn of wanneer bijvoorbeeld de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Een eventuele tijdelijke wijziging van de reglementering in het luchtruim kan hier ook tot een verplaatsing van de ballonvaart zorgen. (dit wordt dan wettelijk opgelegd door de luchtvaart autoriteiten)

Geldigheid van de geschenkbon.

Een geschenkbon is na de datum van uitgifte maximum 1 jaar geldig. Na 1 jaar vervalt de geldigheid. Een terugbetaling van een geschenkbon zal nooit gebeuren. Wanneer de vervaldatum overschreden is doordat de ballonvaart meerdere malen werd verplaatst dan zal Air Choice 1 zelf een beperkte verlengde geldigheidstermijn aan de geschenkbon toekennen.

Indien er een klant opdaagt met een geschenkbon die nooit betaald is zal deze bon ongeldig zijn. Nagemaakte of gekopieerde geschenkbonnen zijn bij wet niet geldig. Wanneer er een vermoeden van vervalsing is zal Air Choice 1 de bevoegde diensten hiervan op de hoogte brengen.

De uitvoering van de ballonvaart.

Air Choice 1 zal ten alle tijden een professionele en zorgvuldige ballonvaart aanbieden aan de klant. Rekening houdend met de weersomstandigheden die op voorhand nooit exact te bepalen zijn kan het voorkomen dat een ballonvaart niet op de gewenste manier verloopt. Neem hierbij als voorbeeld dat de wind plotseling uit een andere richting komt dan voorspeld of het weer is zodanig gewijzigd dat de veiligheid niet meer kan gegarandeerd worden. In alle mogelijke gevallen kan de piloot de beslissing nemen om de ballonvaart vroegtijdig stop te zetten. Dit om de veiligheid van de passagiers te waarborgen. Enige terugbetaling van de geschenkbon zal niet aanvaard worden.

Wanneer de ballonvaart vóór het opstijgen van de luchtballon afgebroken wordt zal er een nieuwe datum afgesproken worden met de klant. De geldigheid van de geschenkbon zal blijven gelden tot de vervaldatum op treed.

Vóór aanvang van de ballonvaart zal de passagier een uitgebreide briefing krijgen over het verloop van vóór, tijdens en na de ballonvaart. Hierbij wordt er van de passagier verwacht dat hij een verzekeringsformulier invult en ondertekend. Het niet akkoord gaan met de inhoud van het formulier of het niet onderteken betekent dat de ballonvaart niet kan plaatsvinden!

De passagiers kan enkel beroep doen op de verzekering enkel en alleen bij een fout die gemaakt werd door de piloot vb. een inschattingsfout bij het opstijgen of landen. Het zorgvuldig nakomen van de bevelen van de piloot vóór, tijdens en na de ballonvaart zijn van cruciaal belang!

Publicatie foto’s

“Tijdens de ballonvaarten worden er regelmatig foto’s genomen die de passagiers via een webpagina kunnen raadplegen en eventueel downloaden. Deze foto’s zijn publiek toegankelijk en kunnen eventueel ook gebruikt worden om te publiceren op de website van Air Choice 1.

De passagiers die hiermee niet instemmen worden verzocht Air Choice 1 hiervan in kennis te stellen vóór aanvang van de ballonvaart.”

Geschillen, Rechtskeuze en bevoegdheid

Alle geschillen en vorderingen met betrekking Air Choice 1 bvba vallen onder het Belgische recht. Enkel de rechtbanken van het arrondissement waar de maatschappelijke zetel van Air Choice 1 gevestigd is zijn bij een geschil bevoegd.

Deze sponsors geloven in ons