FAQ

Home » FAQ

Je zal telefonisch op de hoogte gebracht worden van het tijdstip en de plaats van samenkomst. Dit kan zowel de thuisbasis van Air Choice 1 in Nieuwkerken-Waas zijn als ook de opstijgplaats van de luchtballon. De plaats is afhankelijk van de windrichting op de dag van de ballonvaart. Na de kennismaking gaan we over tot de briefing. Hierbij geeft de piloot instructies die dienen gevolgd te worden door de passagiers om de veiligheid van de ballonvaart te garanderen.

De volgende fase is het klaarmaken en het rechtzetten van de luchtballon.

Met een ventilator blaast men eerst koude lucht in de ballon. Tijdens dit vullen inspecteert de piloot al het touwwerk aan de binnenzijde van de ballon. Wanneer deze voldoende gevuld is begint de ballonvaarder met het opwarmen van de koude lucht.

Hierdoor komt de ballon recht te staan en is het bijna tijd voor de passagiers om in te stappen. Dit gebeurt enkel op instructie van de piloot.

Rechtzetten van de ballon

Wanneer de crew de ballon loslaat begint een adembenemend spektakel, waarbij men snel de dagdagelijkse zorgen vergeet. De tijd staat stil en je geniet van een avontuur om nooit te vergeten.

Na ongeveer een uurtje genieten van de vaart zoekt de piloot een geschikte landingsplaats. Voor aanvang van de landing geeft hij aan de passagiers de nodige op te volgen instructies om de landing op een veilige manier te laten verlopen.

Dan rest ons enkel nog het opbergen van de mand en de ballon om nadien met een glaasje bubbels samen nog te klinken op dit onvergetelijk avontuur.

De beste kledij om te ballonvaren is vrijetijdskledij of een sportieve outfit.

Aangezien ballonvaren nog steeds als een avontuur wordt beschouwd kan deze kleding goed van pas komen. Combineer hierbij een stevig schoeisel en je bent er helemaal klaar voor.

Naaldhakken worden om veiligheidsreden afgeraden.

Eigenlijk is het best aangenaam in de lucht.

Je kan de temperatuur vergelijken met deze op de grond. Meer zelfs, in de ballon ga je mee met de stroming van de wind. Dus als we correct moeten zijn dan is het in de lucht net iets aangenamer dan op de grond.

Let wel op! Na de landing bij een avondvaart kan het al snel gaan afkoelen doordat de zon begint onder te gaan. Een extra jas of trui kan dan wel van pas komen.

Dit is toegelaten maar hou de bagage zo beperkt mogelijk.

Bij voorkeur is het gemakkelijker om handtassen of andere bagage in de volgwagen achter te laten. Dit bevordert alleen maar het comfort in de mand.

Fototoestellen of gsm zijn eveneens toegestaan om mee te nemen aan boord.

De piloten van Air Choice 1 zijn stuk voor stuk gepassioneerde mensen die al jaren met alles rond ballonvaren bezig zijn. Ervaring is hier een grote troef!

Voor elke ballonvaart wordt iedere passagier grondig gebrieft over wat er allemaal te gebeuren staat vóór, tijdens en ná de vaart. Er zal altijd de mogelijkheid zijn om vragen te stellen aan de piloot of aan de crewleden.

Heb je de ballonvaart cadeau gekregen maar voel je toch wat onzekerheid om mee te varen? Laat het ons zeker weten!

Wij helpen je en geven alle nodige informatie.

Vóór de start zal er gevraagd worden een verzekeringsformulier in te vullen en te ondertekenen.

Dit formulier is bij wet verplicht in te vullen anders kan de piloot zonder enige twijfel de passagier weigeren om aan boord te stappen. De verzekering is je garantie!

Let wel op! Eventuele fouten die gemaakt worden door de passagier zelf zoals bijvoorbeeld onoplettendheid of het niet respecteren van de piloot zijn bevelen worden niet verzekerd.

Voor het hernemen van commerciële ballonvaarten zijn er een aantal strikte voorwaarden voorzien in het kader van de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus.

Deze voorwaarden dienen in acht genomen te worden door de ballonvaarder, de crew en de passagiers.

Wat houden deze voorwaarden in?

  • Goede communicatie tussen piloot en passagiers voor de start van de ballonvaart omtrent de veiligheidsmaatregelen.
  • Alle materialen worden voor en na de ballonvaart ontsmet.
  • De passagiers dragen handschoenen en  mondmasker.
  • De piloot draagt handschoenen en mondmasker.
  • De crew draagt een mondmasker en indien nodig ook handschoenen.
  • In de mand worden enkel passagiers van eenzelfde bubbel toegelaten.
  • De Social distance regels worden ten alle tijden gerespecteerd door de passagiers
  • Enkel passagiers die géén symptomen vergelijkbaar met deze van COVID-19 vertonen én niet in contact geweest zijn met zieke personen in de 14 dagen voordien kunnen aan een vlucht  deelnemen.
  • De passagiers dienen zelf een volgwagen te regelen die tijdens de vaart de luchtballon kan volgen en die u na de vaart terug thuis kan brengen. Alle verplaatsingen naar het opstijgterrein en van het landingsterrein, inclusief het volgen van de ballon tijdens de vaart, gebeuren met inachtneming van de normale regels m.b.t. autoverplaatsingen

Air Choice 1 vaart met open manden! Dit geeft als grote voordeel dat er geen plexi wanden tussen de passagiers zullen geplaats worden waardoor het gevoel van vrijheid gegarandeert kan worden!

Hieronder ziet u een samenvattend schema die de meeste regels nog eens verduidelijkt.

Een ballonvaart tijdens de strikte corona-maatregelen.

Is online betalen wel veilig?

Zodra je bij de reservatie klikt op "Betalen" word je automatisch doorgestuurd naar de beveiligde webpagina van de betaalprovider. Die herken je bovenaan in de zoekbalk van je browser aan de "https’"en een slotje in de url (webadres).

Afhankelijk van je gekozen betaalmethode zal je je kaartgegevens moeten invullen of een QR-code moeten scannen. 
Je betaalverzoek wordt door de provider meteen onderzocht en (meestal) goedgekeurd.

Online betalen is 100% veilig.  Jouw betalingen worden op verschillende niveaus in het proces bijzonder goed beveiligd. Daarom is het even veilig als met je kaart betalen in een "gewone" winkel.

Betalen via een QR-code kan tot maximum 500,00 euro of volgens de betaallimiet van je eigen bank. Betalen met kredietkaart kan tot maximum 3000,00 euro of volgens de betaallimiet van je kredietkaart.

Online reserveren en betalen: dat is betalen in alle veiligheid en zoals je verkiest.

Via QR-code of kredietkaart betalingen