Veelgestelde vragen

Home » FAQ

Uur en locatie afspreken
Voor de dag van je ballonvaart bellen we je nog even op om het tijdstip en de plaats van samenkomst af te spreken. De plaats waar we opstijgen is namelijk afhankelijk van de windrichting op de dag van de ballonvaart.

Kennismaking en briefing
Wanneer je toekomt, is er even tijd voor een kennismaking en ontvang je een briefing over het verloop van de ballonvaart en de veiligheidsinstructies.

Klaarmaken luchtballon
Onze crew maakt intussen de luchtballon klaar en checkt of alles in orde is. Wanneer de ballon recht staat, is het tijd om in te stappen.

Opstijgen
Iedereen klaar? Dan kunnen we opstijgen. Een uur lang vliegen we over de mooiste plekken en kan jij genieten van prachtige taferelen.

Landen
De piloot zoekt een geschikte landingsplaats en brengt de ballon zachtjes naar beneden. Alle passagiers krijgen nog een korte briefing over de landing zodat alles soepel verloopt.

Nagenieten
Na de landing staat er nog een fris glaasje bubbels te wachten en is er tijd om even na te praten.

Hoe verloopt de ballonvaart?

Een ballonvaart is en blijft een avontuur. Je draagt dus best makkelijke en comfortabele kledij met gesloten schoenen. Naaldhakken en slippers bijvoorbeeld zijn afgeraden om veiligheidsredenen.

In de luchtballon zelf is het eigenlijk niet koud, de temperatuur is vergelijkbaar met die op de grond. Wanneer je ’s avonds vliegt, kan het na de landing snel afkoelen als de zon weg is. Een extra jas of trui kan dan wel van pas komen.

We raden aan om zo weinig mogelijk bagage mee te nemen om de ballonvaart comfortabel te houden, maar een handtas mag zeker mee. Ook gsm’s en fototoestellen om prachtige kiekjes vast te leggen mag je meenemen in de luchtballon.

Ballonvaren is de veiligste vliegsport en is dus helemaal niet gevaarlijk. Onze piloten zijn bovendien allemaal goed opgeleid en hebben bakken ervaring met ballonvaren. Zo heeft zaakvoerder Bart er al meer dan 1000 veilige ballonvaarten opzitten. Je bent dus in goede handen bij Air Choice 1. Voor, tijdens en na de ballonvaart kan je trouwens altijd vragen stellen en je wordt grondig gebrieft over de veiligheidsinstructies.

Vooraleer we opstijgen vragen we je om een verzekeringsformulier in te vullen en te ondertekenen. Zo zorgen wij ervoor dat jij verzekerd bent tijdens de hele ballonvaart, behalve als je zelf fouten maakt door onoplettendheid of door de instructies van de piloot te negeren.

Je kan je ballonvaart makkelijk online boeken en betalen. Dat gebeurt in een beveiligde omgeving zodat jouw gegevens privé blijven. Houd wel rekening met je betaallimieten en verhoog die desnoods tijdelijk om je boeking te kunnen betalen.

Kan ik online betalen?

Bij Air Choice 1 kan je ballonvaren met verschillende piloten. Meestal is zaakvoerder Bart zelf van de partij. Hij is gepassioneerd door ballonvaren en maakte daarom van zijn hobby zijn beroep. Hij is professioneel ballonvaarder, heeft een ballonbrevet en beschikt over alle attesten i.v.m. EHO en brandveiligheid.

Wie is de piloot?

Een jaar heeft gemiddeld zo’n 180 dagen waarop je kan ballonvaren. Dat komt omdat je moet rekening houden met het weer. Wanneer het regent, sneeuwt, onweert of er te veel wind of hoge mist is, kan je bijvoorbeeld niet opstijgen. Een goede ballonvaart heeft 2 cruciale factoren: zichtbaarheid en wind. Je moet dus ver genoeg kunnen kijken en er mag niet te veel wind zijn. In de zomer zijn de omstandigheden meestal ideaal. Omdat de zon dan overdag te fel is, ballonvaren we meestal bij zonsopgang of zonsondergang. Dat geeft meteen ook prachtige uitzichten.

Wanneer kan je ballonvaren?

Waarmee kunnen
we je helpen?